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The specific code that we are requesting an interpretation on is: 
 
Section 906.1   Portable Fire Extinguishers  
 
“In new and existing Group A, B, E, F, H, I, M, R-1, R-2, R-4 and S and 
occupancies.” 
 
Under group A-5:  Assembly uses intended for participation in or viewing 
outdoor activities including, but not limited to: Amusement Structures, 
Bleachers, Grandstands, Stadiums. 
 
Definitions:  Special Amusement Building: 
 
A building that is temporary, permanent or mobile that contains a device or 
system that conveys passengers or provides a walkway along, around or 
over a course in any direction as a form of amusement arranged so that the 
egress path is not readily apparent due to visual or audio distractions and 
intentionally confounded egress path or is not readily available because of 
the mode of conveyance through the building. 
 
The purpose and circumstances for requesting the code interpretation is 
that while we do supply portable fire extinguishers in all our amusement 

http://www.funandgamerentals.com/


structures, such as our enclosed game trailers, generators, ticket booths 
and within 75 feet of any mechanical ride, we are being required to provide 
fire extinguishers at every mechanical ride.   
 
Yes.  Health and Safety Code Section 13190.2 and CCR Title 19, Section 567 (a) 
allows the local AHJ to mandate the placement of portable fire extinguishers.   
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